вторник, 8 октября 2013 г.

Модуль2


Цей модуль допоміг мені проаналізувати переваги використання методу проектів у навчальному процесі, а саме… Проектна діяльність сприяє розвитку творчих рис особистості. Якщо з раннього віку включати дітей у творчу діяльність, то в них розвиваються допитливість розуму, гнучкість мислення, пам'ять, здібність до оцінки, бачення проблеми, здатність до передбачення, до глибокого розуміння причинно-наслідкових зв’язків та інші якості, характерні для людини з розвиненим інтелектом.

Метод проектів передбачає самостійну творчу роботу учнів, виконувану під керівництвом учителя важливо, щоб проекти були реальними і доступними для реалізації учнями. Практичне втілення проектів включає обов’язкове складання обґрунтованого плану дій кожного з учнів на основі виявлення можливих рішень проблеми і обговорення найбільш оптимального шляху її реалізації. Завдання вчителя при цьому – добитися більшої самостійності учнів на усіх етапах виконання проекту – від ідеї до втілення її..
До безперечних переваг методу проектів належить формування навичок безконфліктного спілкування учнів; високий рівень організації, який має забезпечити здатність самостійно здійснювати різні види діяльності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий